Magnezij super mineral

/ / Izdelki

Magnezij super mineral: 9 razlogov, zakaj je to mineral številka #1

Magnezij super mineral je brez dvoma v telesu bistvenega pomena. Ta majhen, a močan mineral je eden najpomembnejših elektrolitov v človeškem telesu. Elektroliti, te skrivnostne snovi, ki usmerjajo električni tok skozi naš organizem, vzdržujejo ravnovesje v celičnih membranah in nadzorujejo ravnovesje tekočin.

Morda ste že slišali, da so športni napitki in elektrolitski dodatki dober vir magnezija. Toda ali ste vedeli, da mnogi ljudje težko izpolnijo dnevno potrebo po 375 mg magnezija samo s hrano? Po podatkih študije iz leta 2001 je v deficitu kar 34 % vseh ljudi. In tu pride na vrsto magnezij kot prehransko dopolnilo.

magnezij super mineral

9 razlogov zakaj ta mineral tako pomemben za vaše zdravje.

  1. zdravje srca

O magneziju razmišljajte kot o svojem osebnem varuhu zdravja srca. Študije so pokazale, da zadostna količina magnezija znatno zmanjša verjetnost za nastanek bolezni srca. Ta super mineral pomaga uravnavati krvni tlak, saj sprošča stene krvnih žil, kar zmanjšuje tveganje za visok krvni tlak. Magnezij tudi pomaga srcu vzdrževati pravilen ritem in podpira električne impulze, zaradi katerih srce bije pravočasno. Naj se torej začne učinek magnezija za vaše srce!

  1. prebava

Včasih je naš prebavni trakt lahko precej trmast. Toda magnezij je tu, da nam pomaga. Sprošča mišice prebavnega trakta in tako omogoča, da hrana lažje teče skozi naš sistem. Ta učinek magnezija pomaga pri lajšanju težav, kot so krči, zaprtje in napenjanje. Poleg tega magnezij pomaga pri razgradnji hrane v energijo, kar je ključni korak za optimalno zdravje.

  1. obvladovanje stresa

Ali ste vedeli, da je magnezij tudi naravno sredstvo za sproščanje? Ima čudovito sposobnost, da z uravnavanjem proizvodnje melatonina in nevrotransmiterjev izboljša kakovost vašega spanca. Globlji spanec vodi do boljšega počutja in povečuje okrevanje. Še en dokaz, da je učinek magnezija ključnega pomena za obvladovanje stresa. Magnezij pomaga tudi pri zniževanju ravni kortizola.

  1. regeneracija mišic

Če ste aktivna oseba, bo učinek magnezija še posebej razveselil vaše mišice. Mineral pomaga pri regeneraciji po vadbi, zmanjšuje mišične krče in bolečine saj sprošča mišična vlakna in pospešuje krvni obtok. Rezultat? Boljša športna zmogljivost in veseli vzklik “Sproščene! iz vaših mišic.

  1. ravnovesje sladkorja v krvi

Uravnotežena raven sladkorja v krvi je ključna za splošno zdravje in zdravo telesno težo. Magnezij ima pomembno vlogo pri izboljšanju občutljivosti na inzulin, kar pomeni, da pomaga pri transportu glukoze v celice. Tam se glukoza nato pretvori v energijo. Če torej želite optimizirati svojo telesno težo, morate vsekakor uporabiti učinek magnezija.

  1. energija

Magnezij je ključni igralec pri proizvodnji adenozin trifosfata (ATP), glavnega vira energije v vašem telesu. Z zadostno količino magnezija lahko zato na naraven način optimizirate raven svoje energije. To pomaga odpraviti utrujenost, izboljšati koncentracijo in spodbujati splošno vitalnost. Življenje postane lažje, ko s pomočjo učinka magnezija plešete skozi dan z več zagona.

  1. PMS – magnezij kot podpornik

Simptomi PMS so lahko prava nadloga, od nihanja razpoloženja do krčev in glavobolov. Toda magnezij lahko prinese olajšanje. Sprošča vaše mišice, zmanjšuje jakost krčev in spodbuja sproščenost. Ker je učinek magnezija na psiho in živčni sistem dokazan, vas podpira tudi pri nihanju razpoloženja in razdražljivosti.

  1. čista delitev celic – pomembno v nosečnosti

Magnezij je nekakšen nevidni prevodnik v vašem telesu, ki skrbi za nemoteno delitev celic. To je ključnega pomena za rast in obnovo tkiv, še posebej pa je to pomembno med nosečnostjo, ko delitev celic poteka s polno hitrostjo. Ustrezna raven magnezija je bistvenega pomena za to, da vse poteka po načrtu.

  1. močne kosti

Tudi vaše kosti so živa tkiva, ki se nenehno gradijo in razgrajujejo. Da bi imeli močne in zdrave kosti, je pomembno, da telo ta proces gradnje izvaja pravilno. Magnezij sodeluje v tem procesu in podpira absorpcijo in vgrajevanje kalcija v strukturo kosti. Močne kosti so manj nagnjene k zlomom in boleznim, kot je osteoporoza, ki lahko povzroči krhkost kosti.

Magnezij Super mineral

V svetu mineralov je učinek magnezija na vaše počutje neprekosljiv. Vedite, da je učinek magnezija resnično zelo obsežen in da je ta mineral pravi vsestranski pripomoček. Ta mineral si zasluži našo ljubezen in pozornost, od podpore srcu do lajšanja simptomov PMS. Zato pazite na vnos magnezija in uživajte v njegovem učinku na vaše telo. Počutili se boste bolj energično in zdravo kot kdaj koli prej.

Prehranska dopolnila z magnezijem v naši ponudbi:

Ogaenics Ekološki magnezij iz certificirane ekološke zelene alge. Odlična biološka razpoložljivost in absorpcija. Polnovredna ekološka hrana.

Za izdelek kliknite na povezavo CALMA A LAMA.

GSE: Ekološki magnezij iz certificirane ekološke zelene alge.Polnovredna ekološka hrana.

Za izdelek kliknite na povezavo  MAGNESIUM COMPACT

Preverite tudi:

GSE kalcij in magnezij kompleks,

NATURA SPRAY kalcij in magnezij kompleks,

LIPOLIFE liposomski magnezij