FORGOT YOUR DETAILS?

Celično aktivni glutation

  • Močna antioksidativna formula za zaščito celic pred prostimi radikali in zaviranje znakov staranja
  • Vsebuje N-acetil L-karnitin, alfa lipoično kislino, ginko bilobo, izvleček listov rožmarina, celično aktivni glutation in resveratrol.
  • Bioaktivno. Vegansko.
  • Brez GSO, pšenice, glutena, soje, mlečnih izdelkov, dodanega sladkorja, barvil in arom.
  • 60 kapsul = 30-60 dni
  • Cytoplan LOOKBOOK in KATALOG

61.32 

Na zalogi

Šifra: 5060202183944 Kategorije: , , , , ,

Prehranske informacije:

1-2 kapsuli na dan s hrano kot prehransko dopolnilo ali po priporočilu zdravnika.
Uporablja se v protokolu Bredesen (za aktivno obravnavo Alzheimerjeve bolezni).

Antioksidanti ščitijo celice pred prostimi radikali, ki povzročajo staranje in bolezni. Cell-Active Glutathione Complex vsebuje antioksidante in N-acetil L-karnitin, ki sodeluje pri proizvodnji energije v celicah.

N-acetil L-karnitin: pomembna aminokislina, ki je bistvena sestavina energijske presnove. Njena najpomembnejša funkcija je prenos maščobnih kislin v mitohondrije mišičnih celic, vključno s srčno mišico, za oksidacijo. Mitohondriji so celične elektrarne, ki proizvajajo energijo, ki jo celica potrebuje za izvajanje svojih presnovnih dejavnosti

Alfa lipoična kislina: antioksidant, ki skupaj z drugimi hranili, kot so vitamini C, E in glutation, ščiti celice pred prekomernim številom prostih radikalov. Topna je tako v vodi kot v tkivih na osnovi lipidov, telo pa jo uporablja za presnovo hrane in proizvodnjo energije.

Glutation: pomemben antioksidant, ki je naravno prisoten v vsaki celici v telesu in zagotavlja zaščito pred prostimi radikali in peroksidi. Ta antioksidant je bistvenega pomena za popolno delovanje celične obrambe in imunskega sistema. Ima tudi pomembno vlogo pri razstrupljanju ter zdravem delovanju jeter in črevesja.

Že v antični Grčiji je bilo znano, da rožmarin podpira spomin. Ime izvira iz “ros marinos” ali “morski pršec” zaradi lepih bledo modrih cvetov, ki plešejo na temnozelenih valovih rožmarinovega grma na grških pobočjih.

Vsebuje tudi 50 mg ginka bilobe, katerega aktivna sestavina je ginkgolid

Liposomski glutation za podporo zobovju

Glutation lahko učinkovito odstranjuje proste radikale neposredno in z encimsko reakcijo. Prav tako lahko ohranja antioksidante, kot sta vitamina C in E, v njihovih reduciranih (tj. aktivnih) oblikah. Študije so pokazale visoke koncentracije glutationa v gingivalni krevikularni tekočini (tekočina v gubah dlesni), slini, serumu in gingivalnih tkivih zdravih oseb.

Periodontalna bolezen (parodontitis) je kronična bolezen, ki po ocenah prizadene 10-15 % svetovnega prebivalstva. Je glavni vzrok za izgubo zob in je povezana s povečanim (aberantnim) vnetjem kot odzivom na biofilm zobnih oblog, ki ga proizvajajo bakterije, in zmanjšano antioksidativno aktivnostjo v slini, kar povzroča izgubo periodontalne in kostne podpore

Do zdaj je bilo oralno dopolnjevanje z glutationom težavno. Dodatki morajo biti v “liposomski” obliki, da lahko prehajajo celične membrane in se uporabljajo v celicah.

Podrobnosti o izdelku:

Sestavine: liposomski glutation (fosfatidilholin, palmitinska kislina, oleinska kislina), N-acetil L-karnitin, alfa lipoična kislina, resveratrol (iz izvlečka japonskega dresnika), izvleček ginkgo bilobe, izvleček listov rožmarina, silicijev dioksid, hidroksipropilmetilceluloza (ovojnica kapsule).

1 kapsula v povprečju nudi: liposomski glutation 250 mg*, N-acetil L-karnitin 200 mg*, alfa lipoična kislina 100 mg*, resveratrol 50 mg*, izvleček ginkgo bilobe 50:1 (enakovredno 1.250 mg celega ginka) 25 mg*, izvleček listov rožmarina 10:1 (enakovredno 125 mg celega rožmarina) 12,5 mg*. *ni PDV.

Primerno za vegetarijance in vegane.

Opozorila:

– kontraindikacije – ljudje, ki jemljejo zdravila na recept, se morajo pred jemanjem tega dodatka posvetovati s svojim zdravnikom

– ni primerno za nosečnice.

Hraniti na hladnem in suhem prostoru.
Proizvajalec: Cytoplan ltd., Hanley Swan, Worcester WR8 0DX.

Saolcenter ekskluzivni uvoznik za Slovenijo.

TOP