FORGOT YOUR DETAILS?

Vitamin D3 stisnjenke za otroke

 • Ena tabletka zagotavlja 25μg/ 1,000 i.u. vitmaina D3.
 • Primeren za otroke od 5. leta dalje.
 • Visoka absorpcija in 100% čiste in aktivne sestavine
 • Za optimalno absorpcijo vitamina D priporočamo tudi vnos zdravih maščob
 • Prijazen do želodca
 • Brez GSO, kvasa, škroba, glutena, laktoze, soje, dodanih sladkorjev, barvil, arom in konzervansov
 • 60 stisnjenk = 60 dni.
 • Preberi: Vitamin in minerali

5.52 

Na zalogi

Šifra: 5060202185283 Kategorije: , , , ,
Brezplačna dostava pri nakupu nad 50€

Način uporabe:

 • 60 stisnjenk = 60 dni.
 • Primerno za otroke, starejše od 5 let.
 • Za mlajše otroke priporočamo kapljice veganskega vitamina D3.
 • Ker je vitamin D v maščobi topen vitamin je za optimalno absorpcijo priporočljivo zraven zaužiti tudi obrok, kateri vsebuje zdrave maščobe ali Omega 3 v pršilu za otroke.

Podrobnosti o izdelku:

sestavine, alergeni, opozorila

Vitamin D3 25 µg/1.000 i.e. 500 +NRV = prehranska referenčna vrednost * Označuje, da ni NRVPDV)

Vitamin D3 (holekalciferol), mikrokristalna celuloza, dikalcijev fosfat dihidrat, stearinska kislina, silicijev dioksid, magnezijev stearat.

Neaktivne sestavine: Mikrokristalna celuloza, dikalcijev fosfat dihidrat, stearinska kislina, silicijev dioksid, magnezijev stearat.

Primerno za: Vegetarijance in vegane.

Porabiti do datuma odtisnjenega na embalaži.
Ne nadomesti uravnovešene in raznolike prehrane.

Hranite na hladnem in suhem. Ne izpostavljate neposredni sončni svetlobi.

Proizvajalec: Cytoplan Ltd., Hanley Swan, Worcester, WR8 0DX.

Saolcenter je ekskluzivni uvoznik za Slovenijo.

Pogosto zastavljena vprašanja

Dojenčki in majhni otroci so še posebej izpostavljeni tveganju za pomanjkanje vitamina D, saj jih pozimi zaradi mraza ter poleti zaradi močnega sonca ščitimo pred sončnimi žarki.
Pomanjkanje vitamina D je zaradi sodobnega načina življenja vedno bolj razširjeno. Jeseni, pozimi in zgodaj spomladi, ko je sonce šibkješe in se UVB-žarki ne približajo pravemu kotu se vitamin D ne more tvoriti. Natančno vsebnost vitamina D v vašem telesu pa lahko ugotovijo z laboratorijsko preiskavo krvi.

Kar 4 od 5 prebivalcev Slovenije je nezadostno preskrbljenih. V Sloveniji je sonce za nastanek vitamina D dovolj močno le od aprila do oktobra, zato se pozimi skoraj ne more tvoriti. Raziskava iz leta 2019 je pokazala, da kar 4 od 5 odraslih prebivalcev Slovenije 6 mesecev v letu (od novembra do aprila) niso zadostno preskrbljeni z vitaminom D. Približno 40 % udeležencev pa je imelo v krvi premajhno serumsko koncentracijo, kar pomeni pomanjkanje vitamina D.*

Raziskava: * Hribar M, Hristov H, Gregorič M, et al. Nutrihealth Study: Seasonal Variation in Vitamin D Status Among the Slovenian Adult and Elderly Population. Nutrients. 2020;12(6):1838. Published 2020 Jun 19. doi:10.3390/nu12061838

Vitamin D je hranilo, ki pomaga telesu, da iz živil, ki jih zaužijemo, absorbira kalcij. Skupaj kalcij in vitamin D tvorita kosti in jih ohranjata močne. Vitamin D ima prav tako zelo pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja srca in v boju proti okužbam. Vitamin D3 je ena izmed oblik vitamina D, ki je veliko bolj učinkovita od običajne oblike, njegova pretvorba v telesu pa je bistveno hitrejša, zato je pogosto dodan v prehranska dopolnila. Otroci potrebujejo vitamin D za izgradnjo močnih kosti in za hitrejše celjenje kosti po poškodbi, kot je zlom. Uživanje se svetuje že v prvih mesecih po rojstvu, saj je vitamin D pomemben pri krepitvi imunskega sistema, ohranjanju normalne ravni kalcija v krvi, ohranjanju zdravih zob in mišic, preprečevanju zobne gnilobe ter zagotavljanju normalnega strjevanja krvi.

Najbogatejši prehranski viri so z maščobo bogata živila, kot so mastne ribe (sardine, losos, tuna), jetra, jajčni rumenjak, mleko in mlečni izdelki. Rastlinska živila vsebujejo zelo majhne količine vitamina D.


TOP