FORGOT YOUR DETAILS?

Datljev sirup bio

Datljev sirup narejen iz datljev vrste Mazafati. Temni, sladki sadeži, ki seveda izvirajo iz najboljše ekološke pridelave, dajejo našemu sirupu iz datljev zelo fino, rahlo pikantno aromo.Sirup iz 100% datljev iz kontroliranega ekološkega kmetijstva.

  • Sirup iz 100% ekoloških datljev
  • Naravna alternativa sladkorju
  • Lahko nadomesti sladkor v skoraj vseh jedeh
  • 180 ml

 

5.75 

Prehranske informacije:

Sestavine: 100% ekološki datlji Mazafati

Povprečne hranilne vrednosti na 100 g

Energija 1256 kj / 300 kcal
Maščobe 0 g
od tega nasičene maščobne kisline 0 g
Ogljikovi hidrati 75,4 g
od tega sladkor 70,3 g
Beljakovine 0 g
Sol 0 g

Uporaba:

V skoraj vsakem receptu lahko sladkor preprosto nadomestite z datljevim sirupom. Nekateri recepti sicer zahtevajo minimalne prilagoditve, vendar lahko na splošno količino sladkorja ena proti ena nadomestite z datljevim sirupom. Poleg tega sirup daje sladkim jedem subtilen, prijetno sadni okus.

Podrobnosti o izdelku:

Kulinarični čudež iz Orienta

Karamelni sirup je bil na Zahodu dolgo časa v senci. Zahvaljujoč globalizaciji pa ne le, da spoznavamo in cenimo vedno več zanimivih živil in izdelkov z vsega sveta, temveč se danes na te kulinarične kulturne dobrine osredotočajo tudi raziskave.

Način izdelave sirupa – izdelek kakovosti surove hrane

Tradicionalno se za proizvodnjo datljevega sirupa suho sadje namoči v vodo, nato se kuha, dokler ne nastane gost, rjav sirup, nato pa se filtrira. Za naš ekološki datljev sirup pa izberemo zrele sadeže. Te preprosto stisnemo, pri čemer temperatura ne sme preseči 40 °C. To zagotavlja, da izdelek ohrani čim več pomembnih hranilnih snovi. Sok, ki je po prvem stiskanju še vedno zelo tekoč, se nato nekaj časa hrani na soncu. Zaradi vročega in suhega podnebja regije voda hitro izhlapi na naraven način, zato iz stisnjenega sadja po kratkem času nastane okusen temen sirup, ki je po konsistenci podoben medu.

Proizvaja in pakira: NaraFood, Deutschland

Saolcenter je ekskluzivni uvoznik za Slovenijo.

 

 

 

 

TOP