FORGOT YOUR DETAILS?

Iron Maid | Ekološko železo rastlinskega izvora

  • Ekološka pridelava in čiste aktivne sestavine brez kemičnih dodatkov. Nežne metode ekstrakcije. Brez onesnaževanja in genskega inženiringa.
  • Najboljše zdravilne rastline prihajajo iz njihove izvorne regije in so pridelane v sožitju z naravo. Manj ko se predelajo, bolj se ohrani njihova naravna moč.
  • Uživanje dopolnil Ogaenics lahko primerjamo z uživanjem visokokakovostne ekološke hrane, vendar v veliko bolj koncentrirani obliki in s ciljnimi koristmi za vaše telesno počutje in lepoto.
  • Ne vsebuje: glutena, laktoze, gso, konzervansov, barvil, polnil, veziv, sintetičnih vitaminov in mineralov
  • 60 kapsul = 60 dni.
  • Oglejte si še LOOKBOOK OGAENICS in pa KATALOG OGAENICS

54.90 

Na zalogi

Šifra: 4260411221029 Kategorije: , , , , ,

Način uporabe:

Zaužijte eno kapsulo dnevno s kozarcem vode med ob obroku.
Pakirano v visokokakovostnem in trajnostnem lekarniškem steklu.

Podrobnosti o izdelku:

Sestavine: izvleček listov ekološkega curryja* (Murraya koenigii), izvleček plodov ekološke amle* (Emblica officinalis), kapsula: hidroksipropilmetilceluloza

Opomba: Prehranska dopolnila niso nadomestilo za uravnoteženo in raznoliko prehrano ter zdrav način življenja.

Če jemljete zdravila ali ste pod zdravniškim nadzorom, se pred jemanjem katerega koli prehranskega dopolnila posvetujte z zdravnikom.

Hranite izven dosega majhnih otrok.

Shranjujte na hladnem (< 25°C) in suhem mestu z zaprtim pokrovom.

Proizvajalec: Novel Nutriology GmbH, Nemčija. Proizvedeno v Nemčiji.

Distributer za Slovenijo: Saol center d.o.o., Teharska cesta 4, 3000 Celje. Distribucijo kontrolira SI-EKO-001. www.saolcenter.com


* iz kontrolirane ekološke pridelave
** %PDV: Priporočen dnevni vnos / referenčna vrednost hranil v skladu z EU uredbo 1169/2011
Neto 39,5 g

Pogosto zastavljena vprašanja

Pri Ogaenics vedno začnejo z izbiro najboljših, naravnih, organskih sestavin. Sadje, zelenjava in rastline, pridelane trajnostno in s spoštovanjem do planeta. Vsi prihajajo od dobaviteljev, ki jih osebno poznajo in jim zaupajo. So osnova za nežen postopek ekstrakcije. Posledično so vsi naravni hranilni zakladi rastline visoko koncentrirani, vključno z vsemi so-dejavniki in sohranili.

Hranila, ki se bolje absorbirajo: Uporabljajo samo hranila iz prave, rastlinske ekološke hrane. S tem poskrbijo, da telo hranila takoj prepozna, kar poskrbi za boljši izkoristek. Neodvisne znanstvene študije to potrjujejo. S tem radikalnim naravnim pristopom in vztrajanjem pri organskih lastnostih opravljajo pionirsko delo, odkar so začeli leta 2015. Ogaenic hranila telo ne le bolje absorbira, ampak so tudi nežnejše za prebavni sistem.

Recepti, ki naredijo razliko: Vsa prehranska dopolnila so strokovno razvili ustanovitelji in prehranski trenerji Suse Leifer in Claudia Seehusen v sodelovanju z biokemiki. So rezultat dolgoletnih raziskav in močnih etičnih vrednot.

Veganski in brez dodatkov: Vsi izdelki Ogaenics so popolnoma veganski. V primerjavi s številnimi izdelki na trgu te naravni dodatki ne vsebujejo konzervansov, barvil, polnil ali veziv. Prav tako poskrbijo, da surovine ne vsebujejo glutena in laktoze, da zagotovijo najboljšo možno prenašanje. Vsi izdelki Ogaenics so naravno brez GSO in ne vsebujejo sintetičnih vitaminov in mineralov, ki jih pogosto najdemo v običajnih prehranskih dopolnilih.

Trajnostna in kakovostna embalaža: Dragocena hranila so pakirana izključno v temno lekarniško steklo, ki jih ščiti pred svetlobo in vlago. Te lahko kasneje ponovno uporabite ali pošljete v recikliranje. Za potrebne zaščitne kartonske škatle je uporabljen samo papir in karton iz trajnostnega gozdarstva ter reciklirani material iz nadzorovanih virov.

Priporočeni dnevni vnos med nosečnostjo navaja nemško združenje za prehrano (DGE) kot 30 mg. Iron Maid vsebuje 14 mg železa na kapsulo, kar torej med nosečnostjo ne zadošča. Zato je naš kompleks za gradnjo krvi Feed Your Blood s 30 mg železa in drugimi hranili primernejši med nosečnostjo. Odmerek izdelka Iron Maid lahko tudi individualno prilagodite vašim potrebam med nosečnostjo po posvetovanju z zdravnikom.

Da. Po podatkih nemškega združenja za prehrano (DGE) doječe ženske potrebujejo 20 mg železa na dan iz vseh virov, to so hrana in prehranska dopolnila. Iron Maid podpira oskrbo z železom s 14 mg organskega železa na dan. Vsaj 6 mg železa je treba vnesti tudi iz dnevne prehrane.

Ne. Železo je narejeno iz ekoloških listov curryja, zato je še posebej nežno za prebavo in ne povzroča škodljivih učinkov.

Da, v posvetovanju z zdravnikom lahko določite individualno pravilen odmerek za vas. Iron Maid vsebuje 14 mg naravnega, elementarnega organskega železa na kapsulo in tako pokriva dnevne potrebe, tudi če s hrano ne zaužijemo drugega železa. Če imate večjo potrebo, na primer zaradi obstoječega pomanjkanja železa ali ker ste trenutno noseči, bi lahko bil za vas primernejši naš izdelek Feed Your Blood s 30 mg železa na dnevni odmerek in pomembnimi sohranljivimi snovmi. Če niste prepričani, kateri odmerek je najprimernejši, se obrnite na našo svetovalno skupino.

V bistvu da, če imate povečano potrebo po železu. Priporočamo pa, da se najprej pogovorite z našo svetovalno skupino, ki lahko ugotovi, kaj vam najbolj ustreza.

Da. Če sledite veganski prehrani, priporočamo jemanje tega prehranskega dopolnila, saj morda s svojo prehrano ne zaužijete dovolj železa.

Ne, železo je rastlinsko železo, ne hemsko železo. Zaradi svoje naravnosti pa vsebuje vse encime in sohranila ter naravni vitamin C, ki so potrebni za transport in absorpcijo. Zaradi tega je naša formula enako učinkovita kot druga hemska likalnika na trgu, vendar se lažje absorbira.

Da, vendar le, če imate pomanjkanje železa ali ste noseči in zato potrebujete dodatno železo. Organski multivitaminski kompleks DO-IT-ALL 18+ vsebuje – tako kot Iron Maid – popolno dnevno potrebo po železu za odraslo žensko brez pomanjkanja železa ali povečane potrebe na dnevni odmerek. Običajno zadostuje en izdelek iz obeh.

Iron Maid je lahko v pomoč dekletom, starim okoli 10 let, če so vegetarijanke, vegane ali izbirčne jedke in morda ne dobijo dovolj železa samo s prehrano. To je zato, ker je železo ključnega pomena v različnih fazah otrokovega razvoja, zato je lahko prehranska dopolnila koristna. Vnos je treba vedno predhodno uskladiti s pediatrom.

Naslednje znanstvene študije so samo v informativne namene. Ni nujno, da se rezultati, doseženi s tem, pojavijo pri vseh ljudeh. Ogaenics ponuja te informacije kot storitev.

“Iron Deficiency Anaemia: Assessment, Prevention, and Control” World Health Organization, 2001.

“Effect of iron supplementation on fatigue in nonanemic menstruating women with low ferritin: a randomized controlled trial.” Vaucher, Paul et al. CMAJ : Canadian Medical Association journal = journal de l’Association medicale canadienne vol. 184,11 (2012): 1247-54

“The effectiveness of iron supplementation for postpartum depression: A protocol for systematic review and meta-analysis.” Tian, Yanran et al. Medicine vol. 99,50 (2020): e23603.


TOP